
midagi põnevat veinimaailmas
Tunnustatud käsitööna valminud veinid Malvasía viinamarjasordist on hõrgud ja iseloomuga. Veinid valmivad öösel käsitsi korjatud 55 aastastelt viinapuude marjadelt perekonna poolt, kes väga armastab merd. Armastus mere vastu on nii suur, et osa valmistatud veinist läheb 30m Vahemere sügavusse veel pooleks aastaks edasi küpsema. Südamega valmistatud veine on valminud limiteeritud arv. Ja toodangul on kolm nägu, mis annab võimaluse proovida samast viinamarjasordist loodud erineva maitse ja aroomi kombinatsiooniga veine.
Esimene nägu “saame tuttavaks” on 9 kuud omal settel laagerdunud valge vein nimega Alguer. Tegemist on unikaalse võimalusega kogeda veini enne ja pärast sukeldumist. Saavutatud on kahvatukollane, särav ja puhas vein, mille aroom on keskmine intensiivsusega, värskete valgete lillede ja tsitruseliste nootidega. Maitselt tasakaalus ja pikema järelmaitsega.
Teine nägu on Malvasíast valminud oranž vein nimega Ermità, mille käärimine toimub kontrollitud temperatuuril koos viinamarja kestadega. Kui käärimine on lõppenud, on vein viinamarja kestadega kontaktis veel 50 päeva. Tulemuseks on keskmise intensiivsusega aromaatne vein, mägitaimede aroomi, suitsuste ja soolaste nootidega. Suurepärane maitseelamus tasakaalustatud happesuse ja struktuuriga. Väga gastronoomiline vein!
Kolmas nägu– Alguer ja Ermità lähevad 30m sügavusele Vahemere põhja pooleks aastaks edasi küpsema, kus valguse puudumisel ja konstantsel temperatuuril on veealused aarded valmimas. Iga pudel on läbinud erakordse laagerdumise, kus rõhk, temperatuur ja mere õrn liikumine on täiustanud selle iseloomu, mille tulemuseks on ainulaadsete nüansside ja võrratu tekstuuriga vein. Lisaks maitseelamusele on Vahemeri jätnud personaalse ja kordumatu signatuuri pudelile, lisades silmailu. Ära jäta kasutamata seda võimalust nautida veini, mis ühendab traditsiooni, käsitöö ja mere võlu.