Caponata – rikkalik ja mitmekülgne

Caponata on maitsemeelte paradiis.

Sitsiillased teavad, kuidas imelihtsatest koostisainetest saab valmistada tasakaalus, samas küllusliku eine, mida on võimalik nautida mitmel viisil. Äärmiselt universaalne. Naudi eel-, kõrval- või pearoana.

Kokkama

Münt annab suurepärase värskuse – ole kogusega helde. Tšilli kangust vali maitse järgi. Oliivid vali endale meelepärased, kas rohelised või tumedad.

  • Lõika baklažaan suuremateks klotsideks ja pane näiteks sõelale. Raputa peale veidi soola ja lase seista umbes 30min, et mahlad lahti läheksid.
  • Kuivata baklažaani klotsid majapidamispaberiga eemaldades liigne sool.
  • Rösti ahjus või pannil kerges oliiviõlis kuldpruuniks ja tõsta kõrvale
  • Sibul lõika viiludeks. Paprikas lõika ribadeks. Sellerid lõike viiludeks. Küüslaugud lõika peeneks.
  • Potis kuumuta oliiviõli ja lisa sibulad ning kuumuta kergelt läbipaistvaks. Lisa küüslauk ja sega. Lisa paprikas, sool, pipar. Kuumuta ja sega kuni koostisosad on pehmed.
  • Lisa segades seller ja kuumuta veel 5min.
  • Tükelda oliivid pooleks või suuremateks tükkideks.
  • Tükelda / viiluta tšilli (eemalda seemned, kui väga kanget ei soovi).
  • Lisa potti segades tomatipüree, oliivid, loorber, kapparid, rosinad, mesi, tšilli.
  • Lisa segades vein ja veiniäädikas.
  • Lase kõigel podiseda keskmisel temperatuuril umbes 10 minutit.
  • Lisa segades röstitud baklažaan ja lase veel podiseda 7min.
  • Serveeri värske peterselli ja mündiga.

Caponata - Kuidas ja millega nautida?

Seda karakteriga hautist saab nautida mitmel viisil. Näiteks pasta või riisi kõrvale. Kanafilee või veise steik on samuti ideaalne paariline. Caponata on suurepärane kroonimaks Bruschetta ampsu või süüa kasvõi lihtsalt niisama. Avasta oma lemmik viis, kuidas seda maitseterohket einet nautida.

Sobilik Vein