Suus sulav ja mahlane.
Valge vein ja kapparid annavad kanale täiesti teise ilme. Kiiresti valmib ja ideaalne värskete salatite kõrvale. Suurepärane roog üllatuskülalsite võõrustamiseks või muidu nautimiseks.

- KOOSTISOSAD KOLMELE NAUTLEJALE:
- 450g Kanafileed (või suuremat 2tk)
- 40g Nisujahu
- 15g Parmesani juustu või kõvajuustu (riivitud)
- 1/2 tl Soola
- 1/4 tl Värskelt jahvatatud musta pipart
- 2 1/2 spl Oliiviõli (väärisoliiviõli)
- 15g + 30g Võid
- 150ml Kuiva valget veini
- 2spl Värsket sidrunimahla
- 3spl Kappareid veiniäädikas (nõrutatud)
- Valikuline: Hakitud peterselli


Kokkama
Selle retsepti valmistamine võib veidi lärmi tekitada. Nimelt, kanafileest lõigatud tükid, tuleb lamedaks vasardada. Kui keegi parasjagu lõunauinakut lähedal ei tee, siis pole hullu midagi.
- Patsuta kanafileed majapidamispaberiga kuivaks.
- Lõika kanafilee kolmeks osaks. Kitsam osa veidi suurem ja paksemad osad veidi õhemad. Eesmärk on saavutada peale vasardamist võimalikult samad suured tükid.
- Pane lõigatud tükid toidukile või küpsetuspaberi vahele ja vasarda kanatükid lamedaks. Umbes poole sentimeetri paksukseks.
- Hõõrulamedad fileetükid oliiviõliga mõlemalt poolt kokku.
- Kausis sega jahu, juust, sool ja pipar.
- Pane kanatükid jahusegusse ja kata ühtlaselt. Pressi kätega segu lihale külge ja raputa liigne maha.
- Pliidil kuumuta oliiviõli praepannil keskmiselt kõrgelt kuumaks ja lisa 15g võid. Lase võil sulada.
- Osade kaupa prae jahuseguga kaetud kanatükid ühelt poolt kuldseks (umbes 3 minutit) ja teiselt poolt kuldseks umbes 1minutit.
- Tõsta valminud kanatükid serveerimise taldrikule. Kui soovid rasva kogust vähendada, lase kanatükkidel veidi majapidamise paberil nõrguda ja siis tõsta serveerimise taldrikule.
- Pühi pann majapidamise paberiga puhtaks. Ära pese! Aroomid ja maitsed, mida pann on eelnevalt omandanud, annab kastmele lisa väärtuse.
- Sama pann pane tulele tagasi ja kalla peale vein.
- Lase veinil mulised umbes 3 minutit, kuni kogus on märgatavalt vähenenud.
- Lisa pannil olevale veinile sidrunimahl ja kuumuta 1minut.
- Alanda pliidi kuumus madalale temperatuurile ja lisa või. Oluline on, et või sulaks kergelt ja ei hakkaks vahutama. Kaste peaks olema läikiv, poolläbipaistev ja kergelt paksenenud.
- Sega hulka kapparid ja petersell (valikuline).
- Lusikaga nirista kapparitega kaste valmis tehtud kanatükkidele peale. Soovi korral puista peale veel peterselli.
Aga kui kana ja kastet peaks üle jääma?

Vahest ikka juhtub, et koguseid arvestades ja isude suurusjärku hinnates, võib nii kana ja/või kastet üle jääda. Siis on täiesti suurepärane lahendus kasutada kana, kas “oma loomingu” burgeri vahel või lõigata kana ribadeks ning lisada külma lisandina värskele salatile, mis koosneb rukolast, tomatitest jms. Kana kastme sees jääb mahlane ka peale vähest seismist.