Salat tulvil värskust ja vitamiine.
Apelsinist, meest ja valge veini äädikast valmistatud vinegrett annab salatile erilise värskuse ja maitseelamuse. Kerge, toitaineterikas ja lihtne valmistada. Miks mitte teha suurem kogus ja nautida koos seltskonnaga.

- KOOSTISOSAD KAHELE NAUTLEJALE:
- 320g Kikerherneid (nõrutatult)
- 130g Kokku salatiks sobilike rohelisi taimi - lehtkapsas, spinat, rukola jms
- 50g Kuivatatud jõhvikaid
- 40g Pähkleid nagu mandel, Kreeka pähkel jne
- 60ml Värsket apelsinimahla (magus)
- 2spl Oliiviõli (väärisoliiviõli)
- 1spl Valge veini äädikat
- 1tl Vedelat mett
- Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
- Valikuline: Avokaado
- Valikuline: Õhukesi sibulaviile
- Valikuline: Feta või kitsejuustu


Kokkama
Selle salati põhiline osa – vinegrett, kikerherned ja rohelised taimed on ise üks maagia ja vundament. Ülejäänud osad on täielik fantaasiavili. Lisa juurde meelepäraseid koostisosi, mis vähegi isu tekitab. Vinegretti kogust tasub vahest veidi suurendada, sest seda mahlasem salat siis jääb.
- Suures kausis sega salatilehed, kikerherned ja sibulaviilud (valikuline).
- Rösti pähkleid pannil 2-3 minutit ja pane kõrvale.
- Valmista vinegrett: Sega värske apelsinimahl õli, mee, valge veini äädika, soola ja musta pipraga.
- Pool vinegretti kogusest sega salati sisse.
- Pane peale kihtidena jõhvikad, pähklid ja ülejäänud valikulised lisandid.
- Nirista peale ülejäänud kaste ja serveeri.