Spinat ja basiilik sobivad suurepäraselt kokku.
See pastaroog on toitaineterikas. Pestot kroonib spinati rohkus ja basiiliku peen maitse. See kooslus on ideaalne juhuks, kui basiilikut napib pesto valmistamiseks. Erksavärviline eine, mis täidab kõhtu ja tõstab tuju.

- KOOSTISOSAD KAHELE NAUTLEJALE:
- 1-2 Peotäit värsket basiilikut
- 280g Spinatit
- 170g Peekonit
- 100g Parmesani juustu või kõvajuustu
- 1-2 Küüslauguküünt (kooritud)
- 60g Mandleid
- Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
- 1spl Oliiviõli (väärisoliiviõli)
- 1tl Värsket sidrunimahla
- 120g Pastat
- Jääkuubikuid
- Valikuline: Tükeldatud mandleid serveerimisel


Kokkama
Sidrun on oluline osa pesto valmistamisel. Spinatis on palju kasulike aineid, mis organismile rõõmu valmistavad ja et omandada sellest maksimumi, siis c-vitamiin sidrunimahlas mängib olulist rolli kõige selle sidumisel. Lisa sidrunimahla maitse järgi. Pasta valikul lähtu lemmikust. Antud retseptis on kasutatud Macheroni al Ferretto. Enne kokkamise algust, palun loe läbi retsepti valmistamise protsess, et oleks sujuvam tegemine.
- Lõika peekon ribadeks. Riivi juust.
- Kuumal pannil prae keskmisest madalamal temperatuuril peekon- eesmärk on lasta rasval lahti sulada. Peekon ise peab jääma kaunilt pruun ja kergelt krõbe. Kui maksmimaalselt rasv on eraldunud, kurna see kausikesse.
- Pane potis vesi keema. Pliidi kõrvale pane valmis jäävann – kauss, milles vesi, veidi soola ja jääkuubikud.
- Kui potis vesi keeb, lisa veidi soola. Osade kaupa kuumuta vees spinatilehed – maksimaalselt 20 sekundit. Oluline on mitte üle keeta! Spinatilehed peavad olema kenasti kokku tõmbunud ja imeilus roheline värv alles. Tõsta spinatilehed vahukulbiga jäävanni, et peatada nende küpsemise protsess. Kui spinat on jahtunud, kurna koheselt ja pigista välja lehtedest liigne vesi. Pane spinatilehed blenderisse või purki, kus saumikseriga hiljem pesto püreestada.
- Pane pasta jaoks vesi keema (kasuta kasvõi spinati kuumutamiseks kasutatud vett).
- Blenderisse või purki, kus ees ootab spinat lisa oliiviõli, pipar, sool, 80% juustust, mandlid, küüslauk, peekonist saadud rasv, basiilik, sidrunimahl. Püreesta ühtlaseks. Tulemus peab jääma kreemjas. Vajadusel lisa oliiviõli.
- Kui potis vesi on keema tõusnud, lisa soola ja pane pasta sisse.
- Pasta keetmise aeg sõltub pasta tüübist. Vaata infot pakendil või veel parem, proovi vahepeal, kas pasta on al dente.
- Samal ajal pane eraldi pann või pott pliidile valmis. Oluline on, et pesto ei saaks otsest kuumust, seega antud pannile või potile temperatuuri alla ei panda. Toidu temperatuuri saavutamine käib kuuma pastakeeduveega.
- Pannile või potti pane suur lusikatäis valmistatud pestot. Valmis saanud pasta tõsta vahukulbiga otse pestole ja sega. Väike kogus kuuma vedeliku, mis pastaga kaasneb annab segamisel pestole temperatuuri ja mahlase tulemuse. Lisa pestot juurde ja sega. Vajadusel lisa supilusikatäis kuuma pastakeeduvett juurde. Sega pastat ja pestot senimaani, kuni tulemus on ühtlane – pasta on pestoga kaetud, kreemine ja mahlane.
- Pane pasta serveerimise taldrikule. Pesto jääk pannil sega kergelt veel kuuma pastakeeduveega ja nirista taldrikule pandud pastale peale.
- Lisa peekoniribad, raputa peale juustu. Lisa soovi korral purustatud/tükeldatud mandleid.