Mahlased porrulaugud valge veini kastmes

Mahlased porrulaugud on imeline lisand.

See roog on imeline kaaslane kala- ja lihatoitude kõrvale. Piisavalt elegantne ja maitseelamust pakkuv. Aga miks mitte nautida ka niisama.

Kokkama

Selle retsepti valmistamisel on parimateks töövahenditeks tangid, et porrulauke oleks kergem ringi kaerata

  • Lõika porrulaugu heledamad varre osad umbes 5cm pikkusteks juppideks.
  • Pannil kuumuta õli ja lisa porrud. Raputa peale soola, pipart ja lisa 1spl võid
  • Kui porrulaukude üks külg on kenasti kuldpruuniks tõmbunud, keera need ümber.
  • Koori küüslaugud ja vajuta noa küljega kergelt laiaks.
  • Lisa pannile tüümiani oks ja küüslaugud.
  • Kui porrulaukudel on ka teine pool kuldpruunistunud, kalla peale valge vein.
  • Lase keema tõusta, lisa 1spl võid ja oota kuni veini kogus väheneb umbes poole võrra.
  • Alanda temperatuuri, kata pann pealt osaliselt kaanega ja lase porrulaukudel haududa umbes 15 minutit või kuni on need täiesti läbi küpsenud.
  • Serveeri väske peterselliga ja kastmega, mis pannile tekib.

Sobilik vein