Mahlased porrulaugud on imeline lisand.
See roog on imeline kaaslane kala- ja lihatoitude kõrvale. Piisavalt elegantne ja maitseelamust pakkuv. Aga miks mitte nautida ka niisama.

- KOOSTISOSAD KAHELE KUNI KOLMELE NAUTLEJALE:
- 3-4 Porrulauku
- 3 Küüslauguküünt
- 2-3 Tüümianioksa (värske on parim)
- 2 spl Võid
- Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
- 200ml Kuiva valget veini
- 2 spl Värsket hakitud peterselli
- Oliiviõli (väärisoliiviõli)


Kokkama
Selle retsepti valmistamisel on parimateks töövahenditeks tangid, et porrulauke oleks kergem ringi kaerata
- Lõika porrulaugu heledamad varre osad umbes 5cm pikkusteks juppideks.
- Pannil kuumuta õli ja lisa porrud. Raputa peale soola, pipart ja lisa 1spl võid
- Kui porrulaukude üks külg on kenasti kuldpruuniks tõmbunud, keera need ümber.
- Koori küüslaugud ja vajuta noa küljega kergelt laiaks.
- Lisa pannile tüümiani oks ja küüslaugud.
- Kui porrulaukudel on ka teine pool kuldpruunistunud, kalla peale valge vein.
- Lase keema tõusta, lisa 1spl võid ja oota kuni veini kogus väheneb umbes poole võrra.
- Alanda temperatuuri, kata pann pealt osaliselt kaanega ja lase porrulaukudel haududa umbes 15 minutit või kuni on need täiesti läbi küpsenud.
- Serveeri väske peterselliga ja kastmega, mis pannile tekib.