Kala ja rosinad sobivad kokku.
Sitsiilia hõnguga tursk on kerge pajaroog. Kui kapparid ja oliivid rikastavad maitsekooslust, siis rosinad on kastmes erilised pärlid. Sitsiillased armastavad rosinaid kasutada erinevates roogades ja kalatoidud kuuluvad sinna hulka. Nad teavad, mis on hea.

- KOOSTISOSAD KAHELE NAUTLEJALE:
- 450g Tursafileed (nahata)
- Oliiviõli (väärisoliiviõli)
- 1 Keskmine sibul
- Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
- 2-3 Küüslauguküünt (pressitud)
- 1/2tl Kuivatatud tüümiani
- 100ml Valget kuiva veini
- Tšillihelbeid
- 400ml Kooritud tomatid või tükeldatud tomateid omas mahlas
- 350ml Puljongit (taimne)
- 1spl Kappareid (nõrutatult)
- 1spl Rosinaid
- Värskelt hakitud peterselli
- Valikuline: Seedermänni seemned


Kokkama
Sitsiillased armastavad oma toitudes väga kasutada ka seedermänni seemneid. Kui vähegi meeltmööda, siis tasub neid kindlasti antud pajarooga juurde lisada. Oliivid vali endale meelepärased, kas kiviga, kivita, rohelised või tumedad.
- Haudepotis kuumuta õli ja prae kergelt viilutatud sibulad kuni pehmed. Lisa veidi soola, pipart, tüümiani, küüslaugud ja tšillihelbed ning sega umbes 30 sekundit.
- Kalla sisse segades valge vein ja lase muliseda, kuni kogus veidi väheneb.
- Lisa puljong ja tomatid koos kastmega. Sega ja kuumuta kaste keemiseni. Alanda veidi temperatuuri ja lase podiseda, kuni kaste väheneb umbes poole võrra.
- Lisa kapparid, oliivid ja rosinad. Lase kastmel podiseda edasi 15-20 minutit.
- Majapidamispaberiga kuivata kalafileed. Lõika suuremateks tükkideks/klotsideks. Maitsesta need soola ja pipraga.
- Pane kalatükid ettevaatlikult ja õrnalt segades haudepotti tomatikastmesse. Kaste peaks katma kergelt kala.
- Kuumuta kõik korra keemiseni ja hauta 5 minutit. Seejärel eemalda pliidilt kuumus ja lase haudepotil seista umbes 4-5 minutit, et kala oleks kenasti küpsenud. Tursk peaks jääma kergelt “helbeline”, kui noaga veidi katsuda.
- Tõsta kalatükid serveerimise taldrikule ja lisa lusikaga ühtlaselt kaste peale. Serveeri rohke peterselli ja röstitud seedermänni seemnetega (valikuline).
- Naudi kala ja kastet värske Ciabatta või muidu meelepärase saiaga.