Vürtsikad krevetid valge veini kastmes

Krevetid on suurepärased aga see rikkalik kaste kroonib kõike.

Pidupäev või muidu põhjust tähistada. See retsept valmib kiiresti ja kergesti. Valge veini kaste on nii hõrk, et on soovitatud vahest kastme kogust kahekordistada, et jätkuks rohkem nautimiseks. Toored krevetid on parimad, sest siis saad jälgida küpsemise astet paremini.

Kokkama

Kuna krevetid vajavad erilist tähelepanu ajalises mõttes, siis tangid on ideaalsed vahendid nende ümber keeramiseks. Soovitatav on kasutada krevettide puhastamisel kindaid.

  • Juhul, kui krevetid on külmutatud, lase neil sulada.
  • Puhasta krevetid – eemalda pea ja koorik. Jätta sabaots alles. Pane kaussi.
  • Väikeses kausis oliiviõlisse sega sool ja pressitud küüslaugu küüned. Kalla segu krevettidele ja sega.
  • Pane õlis krevetid külmiku seisma- vähemalt 1 tund, kuid mitte rohkem kui 6 tundi.
  • Võta krevetid külmikust ja lase seista toa temperatuuril senimaani, kuni ülejäänud koostisosad on ettevalmistatud.
  • Viiluta järelejäänud küüslaugud ja tšillikaun (valikuline). Pane valmis eraldi kauss, kuhu ajutiselt küpsenud krevetid tõsta.
  • Panni suurus määrab, kui palju krevette korraga küpsetada saab. Kui pann on väiksem, siis tuleb krevette küpsetada osade kaupa.
  • Kuumal pannil küpseta krevetid küüslauguõlis, milles need seisnud on. Jälgi hoolega! Iga sekund loeb! Kui kreveti külg vastu panni tõmbub roosakaks, keera krevett kohe ümber. Kui teine pool tõmbub roosakaks, eralda valmis pandud kaussi.
  • Samale pannile lisa viilutaud tšilli ja küüslauk- kuumuta 1 minut.
  • Kalla peale vein ja sidrunimahl. Kuumuta 2 minutit, kuni vedelik väheneb poole võrra.
  • Lisa või ja sega umbes 3 minutit kuni sulanud ja kaste siidine.
  • Kalla krevetid tagasi kastmesse ja eemalda pliidilt tuli. Sega läbi ja serveeri.
  • Soovitatav on kasutada serveerimisel lamedamat kaussi, et kastmele oleks kergem ligi pääseda.

Aga kui kastet järele jääb?

Krevetid suure tõenäosusega järele ei jää aga kastet võib jääda. Parim lahendus kastme nautimiseks on võtta kõrvale Ciabatta viilud. Kaste imendub kergesti ja maitseelamus jätkub. Juhul, kui krevette alles jääb, siis sobivad need suurepäraselt värsketele salatitele lisandiks.

Sobilik vein