L’espatllat 2022

14,00  sis. KM

Laos

Iseloom

L’Espatllat sündis läbi veinimeistri inspiratsioonipuhangu, mida kirjeldab veinipudeli sildi kujundus. Valge ja kahvatukollane vein, mis jätab klaasile pisara. Oma troopiliste aroomide ja aniisi nootidega loob see suurepärase harmoonia nina ja suu vahel. Klaasist leiab kaks erinevat viinamarjasorti, Macabeo ja Xarel·lo, millel on peen, happeline, õline ja püsiv maitse. Ideaalne paariline toidu kõrvale või ka eraldi nautimiseks. Hoolikalt valitud ja käsitsi korjatud viinamarjadest, valmib see vein kahe sordi eraldi kääritamisel 8 kuud terasest vaatides. Hoolikas töö ja järgnev segamise meetod, annab tulemuseks värske ja Vahemereliku iseloomuga veini.

Valmistatud limiteeritud koguses.

Serveeri

See vein sobib ideaalselt suupistete, mereandide, valgete linnuliharoogade kõrvale või muidu eraldi nautimiseks. Serveeri temperatuuril 8-10°C.

D.O. Tarragona

Veinimaja

Agricola Pallarades sündis veinikeldri „Call Pallarades“ renoveerimise ja lapselapse entusiasmi toel, kes juba väikesena tahtis jätkata põllul töötamist ja viinamarjaistanduse harimist, muutes viinamarjad imelisteks veinideks. Josep Armengol, kellel on agronoomiainseneri kraad, oli see, kes selle unistuse 2020. aastal teoks tegi, hakates ise veine valmistama. L’Espatllat veinipudeli sildil on Josep kujutanud ennast inspiratsioonipuhangu keskel olevana.

Istandus

Viinamarjade kasvukeskkonda iseloomustab merest ja mitmekesistest küngastest mõjutatud Vahemere kliima. Peamised elemendid on „marinada“ ehk meretuul, mis iga päev puhudes toob viinamarjaistandustesse soolase niiskuse, toetades veinide värskust ja iseloomulikke maitseid. Karakterile annab juurde mitmekesine pinnas, nagu lubjakivi ja savi. See kombinatsioon loob nii ranniku- kui ka sisemaa viinamarjaistandustele ainulaadse profiili, mille tulemuseks on antud piirkonna veinidel iseloomulikud puuviljased ja aromaatsed omadused.

Valik Celler Pallarades'e teisi veine