Portell Cava Rosat Brut
12,00 € sis. KM
Laos
ISELOOM
Trepat viinamarjasordi eksklusiivne esinemine Portell rosé cava’des annab neile ainulaadse iseloomu. Valmistatud “Champenoise” meetodil parimatest Trepat viinamarjadest. Vein laagerdub keldris vähemalt 12 kuud. Tulemuseks on elava kirsiroosa värvusega cava lõhekarva alatoonidega, mis on puhas ja särav ning rikkalike peenete mullidega. Leiame sordile iseloomulikke värskeid maasika aroome, mis püsivad ka suulaes, tajudes selle peenust ja harmooniat. Trepat sordist valmistatud rosé cava sobib suurepäraselt ka mereandidega. Puuviljased noodid ja tasakaalustatud happesus toovad mereandide õrnad maitsed kenasti esile.
Serveeri
Selle tunnustatud rosé cava klaasi kõrvale sobivad ideaalselt värsked salatid ja mereannid nagu grillitud krevetid või värsked austrid. Serveeri temperatuuril 4-6 °C.
DO. Cava, D.O. Conca de Barberà
- Hispaania, Kataloonia, D.O. Conca de Barberà
- Vinícola de Sarral
- Trepat
- 2024
- Roosa
- Kuiv
- Kerge
- 11,5 Vol
- Serveeri 4-6°C
- Sisaldab sulfiteid
- 75CL
- Kastis 6 pudelit
VEINIMAJA
Asutatud aastal 1907. Tegemist on erilise koperatiiviga, kelle toodangus on tunda pühendumust ja armastust hüüdnimega “Trepat’i meistrid” ning seda mitte ainult veinide ja cavade valmistamisel, vaid ka arhitektuuris. Antud kompleksi kuuluva 1914 aasta imelise hoone projekti autoriks on Pere Domènech i Rourale. Kirjanik Àngel Guimerà kirjeldas seda hiljem selle esteetika, arhitektuuri ja suuruse tõttu veini katedraalina. Ole kursis veinimaja lugudega Ace of Wine sotsiaalmeedia kanalites, et näha lähemalt, kuidas ja kus imelised veinid ja cavad sünnivad.
Istandus
Viinamarjaistandused ulatuvad üle kogu D.O. Conca de Barberà piirkonna, peegeldades piirkonna rikkust ja mitmekesisust. D.O. Conca de Barberà veinid pärinevad piirkonnast, kus on lubjakivi- ja savimullad, Vahemere-mandri üleminekukliima, mida iseloomustavad suured päevased temperatuuri kõikumised ning rõhuasetus värsketel, aromaatsetel ja tasakaalustatud veinidel, eriti kohalikust Trepat viinamarjast valmistatud rosé-veinidel. Umbes 500 meetri kõrgusel asuvad viinamarjaistandused on mägede poolt kaitstud, mis aitab viinapuudel säilitada happesust ja toota kvaliteetseid veine, millel on hea struktuur ja laagerdumispotentsiaal. Valitud viinamarjasort peegeldab tasakaalu traditsioonide ja keskkonnaga kohanemise vahel, luues ainulaadse identiteediga veine ja cava’sid. Trepat on antud piirkonna kohalik põlis viinamarjasort, mida iseloomustab jõuline, püsiv, pikk küpsemise aeg. Vormilt suured kobarad, keskmise suuruse ja õhukese koorega marjad, mis valmivad veidi hiljem. See põlis viinamarjasort on tundlik uuestikasvu suhtes, millest valmistatakse peeneid, puuviljaseid, kergeid ja keskmise alkoholisisaldusega veine. Antud veinimaja kasutab Trepat viinamarjasorti kõigi Portelli rosé-veinide ja cava’de valmistamiseks. Samuti toodetakse esmaklassilisi punaseid veine, mis nõuavad hoolikat valikut madala saagikusega, kuid kvaliteetsetest viinamarjaistandustest.


















