Portell Cava Rosat Ice

11,00  sis. KM

Laos

ISELOOM

Trepat viinamarjasordi eksklusiivne esinemine annab sellele cavale ainulaadse iseloomu. Antud viinamarjasort on tunnustatud oma omaduste poolest eelkõige roosade veinide ja cavade valmistamisel. Traditsioonilise meetodi järgi valmistatud cava laagerdub enda settel vähemalt 9 kuud. Kahvaturoosa värvus lõhekarva alatoonidega, puhas ja särav, mida kroonivad püsivad mullid. Tunda on granaatõuna, maasika ja punaste puuviljade aroome, mida tasakaalustavad õrnalt küpsetiste noodid. Maitses domineerib värske, hästi struktureeritud punaste puuviljade plahvatus, hea kihisevuse ja elegantse, magusa järelmaitsega.

SERVEERI

See cava on ideaalne nautimiseks söögikorra lõppu või magustoitude kõrvale. Serveeri temperatuuril 4-6 °C.

DO. Cava, D.O. Conca de Barberà

Veinimaja

Asutatud aastal 1907. Tegemist on erilise koperatiiviga, kelle toodangus on tunda pühendumust ja armastust hüüdnimega “Trepat’i meistrid” ning seda mitte ainult veinide ja cavade valmistamisel, vaid ka arhitektuuris. Antud kompleksi kuuluva 1914 aasta imelise hoone projekti autoriks on Pere Domènech i Rourale. Kirjanik Àngel Guimerà kirjeldas seda hiljem selle esteetika, arhitektuuri ja suuruse tõttu veini katedraalina. Ole kursis veinimaja lugudega Ace of Wine sotsiaalmeedia kanalites, et näha lähemalt, kuidas ja kus imelised veinid ja cavad sünnivad.

Istandus

Viinamarjaistandused ulatuvad üle kogu D.O. Conca de Barberà piirkonna, peegeldades piirkonna rikkust ja mitmekesisust. D.O. Conca de Barberà veinid pärinevad piirkonnast, kus on lubjakivi- ja savimullad, Vahemere-mandri üleminekukliima, mida iseloomustavad suured päevased temperatuuri kõikumised ning rõhuasetus värsketel, aromaatsetel ja tasakaalustatud veinidel, eriti kohalikust Trepat viinamarjast valmistatud rosé-veinidel. Umbes 500 meetri kõrgusel asuvad viinamarjaistandused on mägede poolt kaitstud, mis aitab viinapuudel säilitada happesust ja toota kvaliteetseid veine, millel on hea struktuur ja laagerdumispotentsiaal. Valitud viinamarjasort peegeldab tasakaalu traditsioonide ja keskkonnaga kohanemise vahel, luues ainulaadse identiteediga veine ja cava’sid. Valitud viinamarjasort peegeldab tasakaalu traditsioonide ja keskkonnaga kohanemise vahel, luues ainulaadse identiteediga veine ja cava’sid. Trepat on antud piirkonna kohalik põlis viinamarjasort, mida iseloomustab jõuline, püsiv, pikk küpsemise aeg. Vormilt suured kobarad, keskmise suuruse ja õhukese koorega marjad, mis valmivad veidi hiljem. See põlis viinamarjasort on tundlik uuestikasvu suhtes, millest valmistatakse peeneid, puuviljaseid, kergeid ja keskmise alkoholisisaldusega veine. Antud veinimaja kasutab Trepat viinamarjasorti kõigi Portelli rosé-veinide ja cava’de valmistamiseks. Samuti toodetakse esmaklassilisi punaseid veine, mis nõuavad hoolikat valikut madala saagikusega, kuid kvaliteetsetest viinamarjaistandustest.

Valik Trepat'i meistrite loomingust