Portell Trepat Fermentat en Bota

12,00  sis. KM

Laost otsas

ISELOOM

See vein on eriline ja valmistatud limiteeritud koguses. Tegemist on veinimaja eriprojektiga, kus “Trepat’i meistrid” on suutnud luua erilise roosa veini. Trepat viinamarjasort on tuntud oma mitmekülgsuse poolest ja antud veini valmistamisel rakendatakse tammevaadis laagerdumist, mis annab nii maitsele, kui ka aroomile omanäolise karakteri. Äärmiselt nauditav vein. Viinamarjad pressitakse pneumaatilises pressis, kasutades ainult vabalt voolavat mahla. Kääritatakse 18 °C juures 21 päeva 225-liitristes Prantsuse tammevaatides, milles vein laagerdub 4-5 kuud. See vein küpseb pudelis hästi. Erkkollane vein intensiivse kirsiroosa värvuse ja lillade varjunditega. Aroom on kompleksne ja aeglaselt nauditav, mida kroonib röstitud puit ja vürts, kuid samal ajal on taustal tunda roosale veinile tuntud maasika nooti, säilitades üheselt Trepat viinamarjasordi iseloomu. Tegemist äärmiselt nauditava ja elegantse veiniga, mis ei jäta kindlasti ükskõikseks.

Serveeri

See vein sobib ideaalselt suupistete, juustude, valgete linnuliha-, pasta- ja riisiroogade juurde või muidu eraldi nautimiseks.

D.O. Conca de Barberà

Veinimaja

Asutatud aastal 1907. Tegemist on erilise koperatiiviga, kelle toodangus on tunda pühendumust ja armastust hüüdnimega “Trepat’i meistrid” ning seda mitte ainult veinide ja cavade valmistamisel, vaid ka arhitektuuris. Antud kompleksi kuuluva 1914 aasta imelise hoone projekti autoriks on Pere Domènech i Rourale. Kirjanik Àngel Guimerà kirjeldas seda hiljem selle esteetika, arhitektuuri ja suuruse tõttu veini katedraalina. Ole kursis veinimaja lugudega Ace of Wine sotsiaalmeedia kanalites, et näha lähemalt, kuidas ja kus imelised veinid ja cavad sünnivad.

Istandus

Viinamarjaistandused ulatuvad üle kogu D.O. Conca de Barberà piirkonna, peegeldades piirkonna rikkust ja mitmekesisust. Kasutatav viinamarjasort peegeldab tasakaalu traditsioonide ja keskkonnaga kohanemise vahel, luues ainulaadse identiteediga veine ja cava’sid. D.O. Conca de Barberà veinid pärinevad piirkonnast, kus on lubjakivi- ja savimullad, Vahemere-mandri üleminekukliima, mida iseloomustavad suured päevased temperatuuri kõikumised ning rõhuasetus värsketel, aromaatsetel ja tasakaalustatud veinidel, eriti kohalikust Trepat viinamarjast valmistatud rosé-veinidel. Umbes 500 meetri kõrgusel asuvad viinamarjaistandused on mägede poolt kaitstud, mis aitab viinapuudel säilitada happesust ja toota kvaliteetseid veine, millel on hea struktuur ja laagerdumispotentsiaal. Valitud viinamarjasort peegeldab tasakaalu traditsioonide ja keskkonnaga kohanemise vahel, luues ainulaadse identiteediga veine ja cava’sid. Trepat on antud piirkonna kohalik põlis viinamarjasort, mida iseloomustab jõuline, püsiv, pikk küpsemise aeg. Vormilt suured kobarad, keskmise suuruse ja õhukese koorega marjad, mis valmivad veidi hiljem. See põlis viinamarjasort on tundlik uuestikasvu suhtes, millest valmistatakse peeneid, puuviljaseid, kergeid ja keskmise alkoholisisaldusega veine. Antud veinimaja kasutab Trepat viinamarjasorti kõigi Portelli rosé-veinide ja cava’de valmistamiseks. Samuti toodetakse esmaklassilisi punaseid veine, mis nõuavad hoolikat valikut madala saagikusega, kuid kvaliteetsetest viinamarjaistandustest.

Valik Trepat'i meistrite loomingust