Glatim 2022

23,00  sis. KM

Laos

ISELOOM

Glatim Crianza on ainulaadne vein Kataloonia põlisviinamarjasordist
Trepat. Sõstra värvusega violetsete varjunditega. Esile tõstmiseks väärib veini protsessi minimaalne sekkumine, mille eesmärk on Trepat sordi täieliku potentsiaali esiletoomine. Antud viinamarjasordist ei ole tihti võimalik head punast veini saada. Glatim 2022 on õnnestunud aastakäik. Aroomis on tunda küpseid musti puuvilju ja metsamarju, mis on mähitud vürtsika musta pipra, kadaka ja nelgi embusesse. Maitse on pehme ja siidine, mis koos märgatava happesusega, muudab veini värskendavaks. Kerge tanniin annab oma iseloomu, mis ilmneb avanedes, paljastades õrnad kannikese ja roosi noodid. Õrn elegants, mida tuleb aeglaselt avastada.

SERVEERI

See vein sobib ideaalselt suupistete, veiseliha tartari, jäneselihast roogade kõrvale, sealhulgas grillitud köögiviljade ja seentest valmistatud einete juurde. Serveeri temperatuuril 15-16 °C.

D.O. Conca de Barberà

Veinimaja

Asutatud aastal 1907. Tegemist on erilise koperatiiviga, kelle toodangus on tunda pühendumust ja armastust hüüdnimega “Trepat’i meistrid” ning seda mitte ainult veinide ja cavade valmistamisel, vaid ka arhitektuuris. Antud kompleksi kuuluva 1914 aasta imelise hoone projekti autoriks on Pere Domènech i Rourale. Kirjanik Àngel Guimerà kirjeldas seda hiljem selle esteetika, arhitektuuri ja suuruse tõttu veini katedraalina. Ole kursis veinimaja lugudega Ace of Wine sotsiaalmeedia kanalites, et näha lähemalt, kuidas ja kus imelised veinid ja cavad sünnivad.

ISTANDUS

Viinamarjaistandused ulatuvad üle kogu D.O. Conca de Barberà piirkonna, peegeldades piirkonna rikkust ja mitmekesisust. D.O. Conca de Barberà veinid pärinevad piirkonnast, kus on lubjakivi- ja savimullad, Vahemere-mandri üleminekukliima, mida iseloomustavad suured päevased temperatuuri kõikumised ning rõhuasetus värsketel, aromaatsetel ja tasakaalustatud veinidel, eriti kohalikust Trepat viinamarjast valmistatud rosé-veinidel. Umbes 500 meetri kõrgusel asuvad viinamarjaistandused on mägede poolt kaitstud, mis aitab viinapuudel säilitada happesust ja toota kvaliteetseid veine, millel on hea struktuur ja laagerdumispotentsiaal. Kasutatav viinamarjasort peegeldab tasakaalu traditsioonide ja keskkonnaga kohanemise vahel, luues ainulaadse identiteediga veine ja cava’sid. Trepat on antud piirkonna kohalik põlis viinamarjasort, mida iseloomustab jõuline, püsiv, pikk küpsemise aeg. Vormilt suured kobarad, keskmise suuruse ja õhukese koorega marjad, mis valmivad veidi hiljem. See põlis viinamarjasort on tundlik uuestikasvu suhtes, millest valmistatakse peeneid, puuviljaseid, kergeid ja keskmise alkoholisisaldusega veine. Antud veinimaja kasutab Trepat viinamarjasorti kõigi Portelli rosé veinide ja cava’de valmistamiseks. Samuti toodetakse esmaklassilisi punaseid veine nagu Glatim, mis nõuavad hoolikat valikut madala saagikusega, kuid kvaliteetsetest viinamarjaistandustest saadud marjadest.

Valik Trepat'i meistrite loomingust