Vega Medíen Zero

12,00  sis. KM

Laos

ISELOOM

Vega Medién Zero vahuveini aluseks on valitud Requena parimad valged Macabeo ja Sauvignon Blanc viinamarjad. Alkoholi eemaldamise protsess viiakse läbi vaakumis madalal temperatuuril, et säilitada kõik väärtuslikud veini omadused. Nii väldime aroomide kadu ja säilitatakse veini olemus. Tulemuseks on õlgkollane vahuvein rohekate varjunditega. Elav, peen ja püsiv mull. Aroomis on tunda valgete puuviljade ja tsitruseliste noote. Sellel on pikk ja meeldiv järelmaitse.

SERVEERI

See vahuvein sobib ideaalselt kergemate toitudega, näiteks riisiroogade, mereandide, pitsa ja juustuga.

REQUENA

VEINIMAJA

Hevia Ferreri perekond, kes on pärit Santanderist ja on Ferrer Sala perekonna järeltulijad ning kellel on üle 100 aasta kogemust kvaliteetsete vahuveinide tootmisel, järgides oma esivanemate ettevõtlikku vaimu, omandas Cavas Marevia 2019. aastal. See investeering peegeldab ettevõtte visiooni ja pidevat kasvu, mis on kindlalt pühendunud olema Requena tippkvaliteediga mahe cava tootmise liider. Cava’sid on aja jooksul tunnustatud ja võitnud auhindu võistlustel ja degusteerimistel nii Hispaanias kui ka rahvusvaheliselt. Cavas Marevias töötab meeskonnaga, kes on pühendunud jätkusuutlikkusele ja mahepõllumajanduslikule tootmisele, hoolitsedes iga detaili eest alates viinamarjaistandusest kuni pudeli valmistamiseni.

ISTANDUS

Requena asub asub platool 550–750 meetri kõrgusel merepinnast, ümbritsetuna põhja ja ida poole üle 1000 meetri kõrgustest tippudest. Seal on Vahemere mõjutustega mandriline kliima, Vahemerest umbes 70 km kaugusel.

Muld on peamiselt savi-lubjarikas, kus rikkalik põhjavesi, mis võimaldab enamiku viinamarjaistanduste niisutamist. See täiendab piirkonna vähest sademete hulka, et saavutada saagikus, mis on kooskõlas Cava regulatiivnõukogu lubatud maksimaalse saagiga (12 000 kg hektari kohta tavalise saagi puhul).

Seda piirkonda iseloomustab lühike suvi ja suhteliselt pikk talv. Aasta keskmine temperatuur on 13 °C, suved on soojad ja kuivad ning päeva ja öö vaheline temperatuur kõikub suurel määral. Talved on külmad, ulatudes kohati -15 °C-ni, ja sademete hulk on mandrilisele kliimale üsna tüüpiline, 350–400 liitrit ruutmeetri kohta.

Need kliimatingimused muudavad viinamarjaistanduste majandamise mahepõllumajanduslike kriteeriumide alusel viinamarjakasvatuse seisukohast suhteliselt lihtsaks võrreldes teiste piirkondadega, kus kliimatingimused, eriti niiskus, esitavad mahepõllumajanduslikule viinamarjakasvatusele olulisi väljakutseid. Viinamarjakasvatuse suurimad väljakutsed on sagedased kevadkülmad ja suvine rahe.